2 Haziran 2020 Salı

SpaceX ile uzaya götürülen dinozorun sırrı ne?

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX geçtiğimiz gün tarihi bir uçuşa imza attı. Crew Dragon görevi ile iki astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderen SpaceX, böylece uzaya astronot gönderen ilk özel şirket olma unvanı kazandı.


Hem de bunu %100'lük bir başarı ile sağladı. Söz konusu fırlatmayı başta ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere birçok izleyici NASA'nın canlı yayınından izledi. Fakat yayını dikkatle takip edenlerin gözüne kapsülde bulunan bir oyuncak dinozor takıldı. Kapsülün içinde oradan oraya dolaşan dinozorun, neden orada olduğuna dair sorular bugün bizzat kapsülün içinde bulunan astronot Bob Behnken'in açıklamalarıyla yanıt buldu.


DİNOZORU ASTRONOTLARIN ÇOCUKLARI SEÇMİŞ

Bob Behnken, yayında eliyle ittiği dahi görülen oyuncak dinozorun çocuklar sayesinde orada olduğunu söyledi. Göreve başlamadan önce görevdeki diğer astronot Doug Hurley'in ailesi ile bir araya gelen Bob Behnken ve ailesi ellerindeki tüm dinozorları toplamış ve çocuklarından uzaya götürmek için birini seçmelerini istemişler.

 Hurley ve Behnken'in çocuklarının seçimi, kapsülde gördüğümüz pembe-mavi renkli dinozordan yana olmuş. Behnken'ın onu nitelemesi ise böyle değil. Behnken oyuncağı, türü olan Apatosaurus ile isimlendiriyor.

THE CHILDREN OF THE DINOSAUR ASTRONOTS CHOOSE

Bob Behnken said that the toy dinosaur, which even appeared to be pushing with his hand, was there thanks to the children. Bob Behnken and his family, who met with the other astronaut Doug Hurley's family before they started the mission, gathered all the dinosaurs in their hands and asked their children to choose one to take it to space.

  The choice of Hurley and Behnken's children favored the pink-blue dinosaur we saw in the capsule. This is not the way Behnken described him. Behnken names the toy with its type, Apatosaurus.

0 yorum:

Yorum Gönder