3 Haziran 2020 Çarşamba

Nasa açıkladı:Dünyaya yaklaşan göktaşı potansiyekl tehlike

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) dünya için potansiyel tehlikeli olarak kaydettiği göktaşı geçiş tarihini kamuoyu ile paylaştı.


50 ile 570 metre genişliğinde kabul edilen göktaşı için 6 Haziran tarihini işaret eden NASA, uzun zamandır izlediği bu olayın saat bilgisini de paylaştı.

 Dünya'ya minimum mesafeden geçecek olan göktaşı, yörüngeye girme ve çarpışma riskinden çok uzak olsa da NASA kayıtlarında potansiyel riskli olarak yer alıyor.


İşte, göktaşı hakkında detaylı bilgiler

163348 (2002 NN4) adlı göktaşı, 6 Haziran'da Türkiye saatiyle 6.20'de Dünya ile en yakın konuma gelecek. Fakat bu nokta Ay'ın yörüngesinin 13 katı kadar bir mesafede bulunduğu için bilim insanları 11.1 km/sn hızla ilerleyen göktaşının Dünya ile çarpışabileceğini öngörmüyor.
Bununla birlikte göktaşı, yörüngesi Dünya'nın yörüngesiyle kesiştiği için potansiyel olarak tehlikeli kabul ediliyor.
2002'de keşfedilen 163348 (2002 NN4) göktaşının Güneş etrafındaki bir tur atması yaklaşık 300 Dünya günü sürüyor

Dünya'da Dinozor neslinin tükenmesine neden olduğu düşünülen ve Chicxulub Kraterini oluşturan göktaşı çarpışmasında, bu göktaşının 10 kilometrelik bir çapa sahip olduğu varsayılmakta.

The American Aviation and Space Agency (NASA) shared its meteorite transition history, which it recorded as potentially dangerous to the world, with the public.

NASA, which marks the date of June 6 for the meteorite, which is accepted as 50 to 570 meters wide, also shared the hour information of this long-watched event.

 Although meteorite, which will pass the Earth at a minimum distance, is far from the risk of entering orbit and colliding, it is potentially risky in NASA records.

Here, detailed information about the meteorite

163 348 (2002 NH4) named asteroid, June 6 in Turkey next closest location with 6:20 on the clock world. But since this point is located 13 times the orbit of the Moon, scientists do not predict that the meteorite, which is advancing at a speed of 11.1 km / s, can collide with the Earth.

0 yorum:

Yorum Gönder