15 Aralık 2020 Salı

Yoğun bakımlar yüzde 20 rahatladı.

Bu hafta büyükşehirlerdeki yoğun bakımların yüzde 20 oranında rahatladığı, hastaneye başvuranların ise yüzde 40 azaldığı belirtiliyor. Salgının ocak ayının ikinci yarısında hafifleyeceği, şubat sonunda da belirgin bir rahatlama sağlanacağı iddia ediliyor. Bu sürece aşının büyük katkısı olacağı hesap ediliyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında büyükşehirlerdeki gerileme eğilimi devam ediyor. Bu hafta sonunda Anadolu’daki büyükşehirler de gerileme eğilimine dahil olacak.

Ancak nüfusu 400 bin ile 750 bin arasında olan orta büyüklükteki kentlerde vaka sayısındaki artış devam edecek. Uzmanlar bunun nedeni olarak, bu kentlerin henüz toplumsal bağışıklık yani doygunluk seviyesine ulaşmamasını gösteriyor. Anadolu genelindeki gerileme eğilimi için 15 günlük süre olduğu belirtiliyor.

Pozitif oranı düştü Hükümette yapılan değerlendirme toplantılarında, son birkaç gün içerisinde sağlık merkezlerinin yoğun bakım servislerinden olumlu haberler gelmeye başladığı bilgisi paylaşıldı.

Büyük kentlerdeki yoğun bakımların yüzde 20 oranında boşaldığı, hastaneye başvuranlarda ise yüzde 40 gerileme görüldüğü ifade edildi. Kovid-19 testlerinde pozitif çıkma oranının da son birkaç gün içerisinde yüzde 20’den yüzde 15’e düştüğü belirtildi.

0 yorum:

Yorum Gönder