27 Temmuz 2020 Pazartesi

Sıfır otomobillerde talep patlaması var.Sıfır otoda kuyruklar oluştu!

 Otomobilim sıfır olsun benim olsun!


Parası olanda olmayanda sıfır otomobil alma sevdasında.Pandeminin etkisini azaltıp normalleşmenin başlamasıyla insanlar toplu taşıma yerine kendi özel araçının sahibi olmak istiyorlar.

Bunun sonucunda ikinci el otomobil fiyatları sıfır araç fiyatını geçmişti.Bu kez insanlar sıfır araç almak için kuyruk oluşturmuş durumdalar!

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, son dönemde otomotiv pazarında yaşanan büyük talep patlamasına yönelik; “Bu normal bir durum değil. Biz bunu istemiyoruz, sürdürülebilir bir ortam istiyoruz. Belirsizlik önümüzdeki döneme damgasını vuracak. Bu noktada belirsizliği doğru yöneten şirketler kazanır” dedi.

Türkiye'de otomotiv pazarı ötelenen talebin, düşen faizlerin ve pandemiye bağlı toplu taşımadan kaçışın etkisiyle haziran ayından itibaren ciddi bir hareket yaşıyor. Haziran ayında pazarın yüzde 66 büyümesinin ardından, aşırı sıcaklara ve tatil dönemi olmasına rağmen temmuzda rekor satış gerçekleşti.

Tabii bu normal bir durum değil. En yüksek rakam 83 bin adetle Temmuz 2015'te gerçekleşti. Bu zaten garip durumu anlatıyor. Şu anda 1 milyon endüstrinin olduğu dönemdeki temmuz ayı satışlarından daha yüksek bir satış” dedi. Sürekli, “İşleriniz çok iyiymiş, çok iyi araç satıyormuşsunuz” diye arandıklarını hatırlatan Yenigün şöyle konuştu:

İFLASA BİLE GÖTÜREBİLİR

“Biz bunu istemiyoruz. Biz otomotivciler sürdürülebilir şeyler isteriz. Sürdürülebilir bir ekonomi isteriz. Biz, ‘bu sene 550 bin araç satılır' derken, bugün neredeyse 800-850 bin araç telaffuz ediliyor. Müşteri araç almak istiyor ve biz, “Sana aracı Eylül aracında verelim” diyoruz.alıntı

0 yorum:

Yorum Gönder